Information om bredbandsutbyggnad

Lite info ifrån måndagskvällens möte kring bredband på Brinkenhuset dit alla byar som ansökt intresse om att vara med i bredbandsutbyggnad på landsbygden var inbjudna.

Skellefteå kommun kommer i samarbete med Skellefteå kraft i januari göra en ansökan till länsstyrelsen  om att få stödmedel för bredbandsutbyggnad. Stödet är riktat till orter/byar under 200 hushåll.

Holmsvattnet-Svarttjärn-Vallen har gjort en gemensam projektansökan. Kommunen har gjort en förteckning över de byar som visat intresse med förslag om hur dessa byar skulle kunna knytas samman. Våra byar fanns med även där sammanlänkade som ett gemensamt projekt. Vi tolkar det som att det var ett strategiskt bra beslut att gå samman på detta vis.

Hur många byar som i slutändan kommer få möjlighet att ansluta sig till bredband beror på om Skellefteå kraft som kommer söka projektpengar får stöd eller inte, samt hur stort stödet blir. Utifrån den summa som Skellefteå kraft beviljas kommer senare i vår en prioritering av vilka byar som beviljas bidrag göras av våra kommunpolitiker. Då hoppas och jobbar vi vidare för att vi kommer få chansen!

Vi som var på mötet åkte därifrån med en hoppfull känsla.

/Mikael, Robin, Anton, Marcus och Stina

Dela på sociala medier:

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *