JAZZ i VALLEN 2008

LARS ERSTRAND den 11 juli 2008

Lars Erstrand med Tord Larssons Svänggäng. Lars Erstrand är numera den obestridde regenten på sitt instrument vibrafonen.

Han har samarbetat med giganter som Benny Goodman och förebilden Lionel Hampton, mannen som introducerade vibrafonen på jazzarenan redan i början av 30-talet. Lars gör ett program med idel godbitar ur den outsinliga evergreenkällan.

Som uppbackning har han Tord Larssons handplockade Svänggäng, som består av delar ur Wobbling Woodwinds.

Trots det hotande regnet blev det ett välbesökt arrangemang (255 pers. besökte evenemanget).

Meta kom med solen till ”Jazz i Vallen” den 18 juli 2008 

Härligt svängiga jazzsångerskan Meta Roos med Wobbling Woodwinds gav oss sång och musik i bl.a. Ella Fritzgeralds anda.

Metas senaste CD är tillägnad Ella Fitzgeralds repertoar och vi fick höra godbitar från Ellas epok när Meta tillsammans med Skellefteås internationellt välrenommerade Wobbling Woodwinds under Tord Larssons ledning.

498 personer i publiken och en skön musikkväll.

Meta Roos gästade Jazz i Vallen för ett par år sedan och imponerade stort med sitt gedigna jazzkunnande. Den mångkunniga Meta har också haft framträdande roller i Peter Flacks revyer och på vita duken i filmen ”1939”. Metas senaste CD är tillägnad Ella Fitzgeralds repertoar och vi fick godbitar från Ellas epok när Meta tillsammans med Skellefteås internationellt välrenomerade Wobbling Woodwinds som under Tord Larssons ledning åter satte Vallen i gungning.

2008 års sista musikaliska arrangemang 22 juli var inne i Vallens kapell…

Gott och blandat från musikens värld med Johanna, Anne-May och Tord Larsson. En kär musiktradition med familjen Larsson.

Det blev ett lättlyssnat och varierat program med Johanna, som studerar vid musikerlinjen i Malmö, på cello och gitarr, Anne-May, som arbetar som konsertsångerska och musiklärare, sång och piano, och Tord här huvudsakligen på altsax och piano.

I ett väl fyllt kapell med stämningen på topp!

Dela på sociala medier:

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *